Jest to wegańska wersja włoskiej sałatki Caprese. Oczywiście istnieje coś takiego jak wegańska mozzarella, ale ja od wszystkich serów wolę tofu. Prostota tego dania powoduje, że im lepszej jakości mamy składniki, tym jest ono smaczniejsze. Jak ktoś się uprze, pietruszkę można zastąpić świeżą bazylią.
Składniki:
👌 1/2 wędzonego tofu
👌 1 pomidor
👌 2 gałązki natki pietruszki
👌2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
👌świeżo zmielony pieprz czarny
👌 sól
Wykonanie:
1. Tofu pokroiłam w cienkie paseczki, to samo zrobiłam z pomidorem. Pietruszkę porwałam na kawałki.
2. Ułożyłam na talerzu naprzemiennie tofu i pomidora. Polałam oliwą, posypałam solą, pieprzem i pietruszką. I gotowe!
Składniki:
👌 1/2 wędzonego tofu
👌 1 pomidor
👌 2 gałązki natki pietruszki
👌2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
👌świeżo zmielony pieprz czarny
👌 sól
Wykonanie:
1. Tofu pokroiłam w cienkie paseczki, to samo zrobiłam z pomidorem. Pietruszkę porwałam na kawałki.
2. Ułożyłam na talerzu naprzemiennie tofu i pomidora. Polałam oliwą, posypałam solą, pieprzem i pietruszką. I gotowe!
Komentarze
Prześlij komentarz