Nie pamiętam, czy lubiłam kiedyś twarożek, ale podobno najbardziej zapamiętujemy smaki z dzieciństwa. I gdy pierwszy raz zjadłam to danie na śniadanie, poczułam upał w bloku z wielkiej płyty, w jakim mieszkali rodzice, i pomyślałam, że znajomi już czekają pod trzepakiem. Tak, to jest ten smak!
Składniki:
👌 1/2 tofu naturalnego
👌 1/2 ogórka
👌 4 rzodkiewki
👌2 łyżki sojowego jogurtu naturalnego (można zastąpić mlekiem sojowym zakwaszonym sokiem z cytryny)
👌1/4 pęczka koperku
👌1/2 pomidora (można pominąć)
👌 przyprawy: sól, pieprz
Wykonanie:
1. Tofu rozgniotłam widelcem tak, aby grudki były jak najmniejsze.
2. Dodałam do niego pokrojone w kostkę warzywa oraz posiekany koperek.
3. Wymieszałam z jogurtem sojowym i doprawiłam.
4. Smacznego!
Składniki:
👌 1/2 tofu naturalnego
👌 1/2 ogórka
👌 4 rzodkiewki
👌2 łyżki sojowego jogurtu naturalnego (można zastąpić mlekiem sojowym zakwaszonym sokiem z cytryny)
👌1/4 pęczka koperku
👌1/2 pomidora (można pominąć)
👌 przyprawy: sól, pieprz
Wykonanie:
1. Tofu rozgniotłam widelcem tak, aby grudki były jak najmniejsze.
2. Dodałam do niego pokrojone w kostkę warzywa oraz posiekany koperek.
3. Wymieszałam z jogurtem sojowym i doprawiłam.
4. Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz