Tofu na śniadanie (białko!) jest doskonałym pomysłem zarówno jako pasta do chleba, jak i samodzielne danie. Z buraczkami rzodkiewką zyskuje piękny, różowy kolor i wyjątkowy smak.
Składniki:
👌 1/2 tofu naturalnego
👌 1/2 dużego buraka lub 1 mały
👌 4 rzodkiewki
👌 2 łyżki ziaren słonecznika
👌1/4 pęczka szczypiorku
2. Tofu rozgniotłam widelcem, dodałam pastę buraczkową, oraz pokrojone na talarki rzodkiewki i posiekany szczypiorek.
3. Doprawiłam, posypałam ziarnami słonecznika i ozdobiłam koperkiem.
Składniki:
👌 1/2 tofu naturalnego
👌 1/2 dużego buraka lub 1 mały
👌 4 rzodkiewki
👌 2 łyżki ziaren słonecznika
👌1/4 pęczka szczypiorku
👌 1 łyżka soku z cytryny
👌 przyprawy: sól, pieprz, mielona kolendra
Wykonanie:
1. Buraka umyłam, zawinęłam w folię aluminiowa i wstawiłam na ok. 30 min do piekarnika. Następnie poczekałam, aż wystygnie, obrałam i zmiksowałam z sokiem cytryny.
👌 przyprawy: sól, pieprz, mielona kolendra
Wykonanie:
1. Buraka umyłam, zawinęłam w folię aluminiowa i wstawiłam na ok. 30 min do piekarnika. Następnie poczekałam, aż wystygnie, obrałam i zmiksowałam z sokiem cytryny.
2. Tofu rozgniotłam widelcem, dodałam pastę buraczkową, oraz pokrojone na talarki rzodkiewki i posiekany szczypiorek.
3. Doprawiłam, posypałam ziarnami słonecznika i ozdobiłam koperkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz